Знайомі організатора проплачених мітингів наполягають, що того вбили

П'ятниця, 31 серпня 2012, 12:06

Знайомі загиблого організатора проплачених мітингів Руслана Багмута наполягають, що його вбили.

Про це "Українській правді" заявив представник Форуму спасіння Києва Віталій Черняховський, який раніше спілкувався з загиблим та був на місці його смерті.

"Я був на місці події і бачив тіло. Люди бачили, як тіло летіло з 16 поверху. А не з 4, як кажуть в міліції", - заявив він.

"Чому я вважаю, що його викинули? Бо тіло лежало в 6 метрах від ганку. Якби він сам випав або вистрибнув, він би впав на козирок над входом у під’їзд, а тіло лежало в 6 метрах. Та ще і кабель розірвало. Кабель знаходиться дуже далеко", - заявив Черняховський.

"Схоже, що його розкачали і викинули", - припустив він.

Відповідаючи на питання, чи має він версії того, хто може бути зацікавлений у смерті Багмута, Черняховський розповів, що є кілька версій.

"Багмут проходив по справі в СБУ, пов’язаній з конвертаційним центром. Він був засновником кількох фірм, які займалися переведенням у готівку коштів. Звичайно, він там нічого не вирішував. Могли кінці у воду сховати", - сказав Черняховський.

"1 червня вночі він дзвонив до нашої спільної знайомої і казав, що у нього в квартирі сторонні люди, які представилися співробітниками СБУ, і хочуть його арештувати", - додав він.

"Ще одна версія. Він зловживав алкоголем, спілкувався з місцевими п’яничками. 22 серпня Руслана побив один з його товаришів по чарці. Кажуть, за борг у 300 гривень. Товариш по чарці раніше вже був судимий", - зазначив він.

"Ну ще ж кажуть про версію зі співробітництвом з Калашніковим, коли той не сплатив за акцію. Але вона не виглядає дуже реалістичною", - додав він.

Як відомо, Багмут був знайдений мертвим 28 серпня під своїм будинком по вулиці Оноре де Бальзака. Міліція встановила, що він випав з вікна на сходах в коридорі. Слідів насильства міліція не виявила.

Багумт був відомим організатором проплачених мітингів. Учасників на акції він збирав через соцмережі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування