У ЯНУКОВИЧА РОЗКРИЛИ СКЛАД І ВАРТІСТЬ ПАЛОМНИЦТВА НА АФОН

П'ятниця, 31 серпня 2012, 16:56

Переліт президента Віктора Януковича на Афон з паломницьким візитом коштував 600 тисяч гривень, за який було сплачено коштом приватних осіб.

Про це ідеться у відповіді адміністрації президента на запит "Української правди".

"Вартість перельоту за маршрутом Київ – Салоніки – Київ становила 598 тисяч 885 гривень. За інформацією Державного управління справами, ці кошти повністю внесені до каси Державного авіапідприємства "Україна", - йдеться у відповіді.

Як сказано в листі, "витрати, пов’язані з перельотом та перебуванням Януковича та учасників поїздки, здійснювалися за рахунок їхніх власних коштів; бюджетні кошти на організацію і проведення поїздки не витрачалися".

За інформацією адміністрації президента, участь в поїздці, крім Віктора Януковича, взяли вісім осіб: глава адміністрації Сергій Льовочкін, члени уряду Валерій Хорошковський, Юрій Колобов, Микола Присяжнюк, Михайло Кулиняк, Едуард Ставицький, голова Нацбанку Сергій Арбузов, а також бізнесмен Вадим Новинський.

За інформацією Банкової, для здійснення авіаперельоту було замовлено президентський літак Airbus А-319 Державного авіаційного підприємства "Україна".

Як сказано в листі адміністрації, "Янукович та учасники поїздки замовили та повністю сплатили вартість поїздки для себе та супроводжуючих осіб, в тому числі - авіаційні та інші транспортні послуги, проживання і харчування".

Адміністрація повідомила, що Януковича супроводжували у поїздці представник протоколу та два представники прес-служби президента, які перебували у відпустці за власний рахунок.

Крім того, Януковича супроводжувала охоронці, число яких не названо. "Жодних надвитрат, крім звичайних, не було", - ідеться в листі.

Як сказано у відповіді, Янукович побував на Афоні 26-27 серпня "з традиційною паломницькою поїздкою".

"Глава держави зустрівся з православними духовниками та взяв участь у богослужіннях з молитвою за Україну та український народ. Поїздка президента була приватною і не мала статусу "офіційний візит".

Адміністрація обіцяє, що витрати, пов’язані з цією приватною поїздкою, будуть відображені Януковичем в декларації за 2012 рік.

Як відомо, раніше Янукович здійснював паломництво на Афон коштом бюджету, підлаштовуючи під це візит до Греції, в ході якого він не провів жодної зустрічі, окрім як короткого побачення з президентом, що не має у Греції реальної влади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News