Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Делікатна Богатирьова не розуміє, чому критикують її мовний проект

П'ятниця, 31 серпня 2012, 21:17

Робоча група з удосконалення мовного законодавства ще не завершила своєї роботи, тому говорити про будь-який законопроект, як про підсумковий, передчасно, заявляє віце-прем'єр-міністр України Раїса Богатирьова.

"Робоча група з удосконалення мовного законодавства працює над двома документами - проектом змін до закону про засади державної мовної політики і проектом державної програми всебічного розвитку і забезпечення повноцінного функціонування української мови як державної", - розповіла вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За словами Богатирьової, до роботи над документами робоча група залучає широке коло науковців, громадських діячів, експертів.

"Фактично, йдеться про широкий консенсус представників української інтелігенції, фахівців з мовного питання, питань культури, духовності та розвитку національних меншин. Таким чином, інтелігенція допомагає політикам виправити помилки, яких вони припустилися, і, на мою думку, це вкрай необхідна й корисна допомога", - додала віце-прем'єр-міністр.

Водночас Богатирьова висловила подив з приводу "емоційних" оцінок у зв'язку з діяльністю робочої групи.

"Мені незрозуміло, чому з приводу діяльності робочої групи з питань удосконалення мовного законодавства сьогодні піднімається хвиля надмірно емоційних заяв і оцінок. Група напружено працює, проте остаточних версій документів поки ще немає", - сказала вона, відповідаючи на запитання про зміст проектів документів.

За словами Богатирьової, після остаточного доопрацювання документів, їхньої юридичної експертизи, група має намір звернутися до Національної академії наук щодо експертного висновку.

"І вже після остаточного затвердження членами робочої групи документи будуть передані президентові України та Кабінету Міністрів", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

"Тоді ми зможемо обговорити їх (документи) більш детально, а поки це було б некоректно щодо змісту і основних положень документів", - сказала Р.Богатирьова.

"Мовне питання є одним з найбільш делікатних і гострих питань внутрішньої політики і потребує особливої уваги з боку держави", - підсумувала Богатирьова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування