Харківська "Батьківщина" скаржиться на обшуки, Аваков – на знищення бізнесу

Понеділок, 10 вересня 2012, 11:22

У "Батьківщині" заявляють, що в Харкові правоохоронні органи проводять обшуки на підприємствах, які належать членам партії.

Екс-губернатор Харківщини й лідер харківської "Батьківщини" Арсен Аваков стверджує, що харківська влада продовжує знищувати його бізнес.

Про це він заявив в інтерв’ю "Deutsche Welle", коментуючи відкликання ліцензії та ліквідацію харківського банку "Базис", засновником якого є Аваков.

За словами екс-губернатора, це "продовження методичного знищення його бізнесу", яке харківська влада розпочала ще 2 роки тому, відтоді, як "регіонал" Геннадій Кернес із мінімальним відривом у 0,63%  переміг його на виборах міського голови.

"Зараз створена дуже зручна ситуація, щоб під прикриттям політичної доцільності просто нажитися", - каже Аваков.

Він запевняє, що "Базис" не був і не є банкрутом" – і якщо НБУ проведе "політично незаангажовану" ліквідацію, то в цьому можна буде впевнитися.

Аваков переконаний, що його підприємство було доведено до "штучного банкрутства" завдяки маніпуляціям місцевої влади і банків, що належать місцевим можновладцям або підконтрольні їм.

Він розповідає, як декілька великих підприємств різних форм власності задовго до втручання Нацбанку у діяльність "Базису" "після вказівок з мерії припинили виконувати свої кредитні зобов’язання перед банком".

"Це різні суми. І 25 мільйонів гривень, і 10 мільйонів доларів", - додає опозиціонер.

Банк також втратив майже 100 мільйонів гривень, які спільно з іноземним підприємством інвестував у придбання і реконструкцію готелю в центрі Харкова. Готель рішенням суду був повернутий міській раді.

Місту рішенням суду, вже під час роботи тимчасової адміністрації НБУ, було повернуто і приміщення банку, яке було придбано ще в ’90-х роках. Позови ініціював мер Кернес.

Аваков оцінює збитки, що вже завдані його банку, в 400 мільйонів гривень. І це не враховуючи втрату німецького інвестора, який, як стверджує Аваков, до застосування санкцій НБУ мав намір стати новим власником "Базису".

Адвокат і депутат міськради від фракції "Батьківщина" Світлана Семко переконана, що харківським можновладцям довелося заручитися неабиякою підтримкою впливових осіб в Києві, щоб "провернути усі ці комбінації".

Зараз багато хто з керівників банку та підприємств Авакова відчули, що таке обшуки в офісі, вдома і тривалі допити у слідчих. За словами Семко, такий "правоохоронний ресурс" застосовується і проти інших харківських бізнесменів, що підтримують або є членами опозиційних партій.

"Все це робиться, аби блокувати фінансову підтримку опозиції напередодні виборів", - заявляє вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News