Колесніков вимагатиме пільги для "Альткому"

Середа, 12 вересня 2012, 13:50

Віце-прем’єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков хоче залучити іноземні компанії для контролю будівництва доріг та ввести пільги для компаній, що будують дороги.

Про це він заявив під час відвідування будівництва розв'язки в Майамі у рамках свого робочого візиту до США, йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

"Нас цікавлять два аспекти. Перший - організація роботи на усіх етапах будівництва, і другий - контроль за якістю виконання робіт", - сказав Колесніков.

За його словами, Україна потребує компаній, які контролюють якість будівництва доріг.

Міністр зазначив, що чекає прибуття таких фахівців вже навесні наступного року, не виключено, що із США.

"Європа будує дорогу за 6 млн євро кілометр, а Україна - за 6 млн гривень і їх змиватиме щороку. Краще відразу побудувати якісні дороги", - підсумував він.

При цьому Колесніков зазначив, що звернеться до уряду з ініціативою ввести пільги для компаній, які будують дороги в Україні.

"Щоб не було жодних розмов, треба дати дорожним будівельникам пільги, аналогічні до пільг готельному бізнесу. Тобто, на 10 років звільнити їх від податку на прибуток, щоб вони мали абсолютно прозору економіку, а за рахунок свого прибутку купували найсучасніші технології і найсучаснішу техніку", - сказав він.

Нагадаємо, корпорація "Альтком", яка приймала найбільшу участь у будівництві об'єктів і доріг під Євро-2012, отримала на травень 2012 року від держави за свою роботу 4,6 мільярда гривень.

За даними "Економічної правди", один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування