Тюремники кажуть, що перевірка не підтвердила "провокацію" Власенка

Четвер, 13 вересня 2012, 13:32

Державна пенітенціарна служба спростовує заяви Сергія Власенка про тиск працівників Качанівської колонії на засуджених Юлію Абаплову та Юлію Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба ДПтС, після оприлюднення Власенком письмової заяви колишньої співкамерниці екс-прем’єра Абаплової керівництво колонії провело службову перевірку викладеної у ЗМІ інформації.

"За результатами цієї перевірки встановлено, що наведена Власенком інформація не підтвердилась, і керівництво пенітенціарної служби розцінює такі дії захисника засудженої Тимошенко як сплановану провокацію проти співробітників ДПтС", - йдеться в заяві.

Так, за словами тюремників, не знайшла підтвердження інформація про утримання протягом 5 місячного періоду Абаплової у карцері і "не відповідає дійсності інформація про чинення працівниками колонії будь-якого тиску як на засуджену Абаплову, так і на засуджену Тимошенко".

"Після написання ще 25 березня п.р. засудженою Абапловою опублікованої заяви будь-яких усних звернень, повідомлень чи заяв про загрозу життю ні від самої Абаплової, ні від Тимошенко на адресу адміністрації установи чи інших правоохоронних органів не надходило", - зазначає ДПтС.

Крім цього, адміністрація Качанівської колонії систематично здійснює прийом засуджених з особистих питань, однак "звернень, повідомлень або заяв про загрозу життю від Абаплової чи Тимошенко також не надходило".

ДПтС наголошує, що від самого Власенка, "який, за його словами, вже майже півроку знає про начебто існування загрози життю і Абаплової, і Тимошенко, жодних звернень чи скарг з цього приводу до керівництва ДПтС не надходило, від правоохоронних органів жодних запитів з цього приводу до Качанівської колонії також не надходило".

"Ця обставина вкотре підтверджує, що зроблені Власенком у ЗМІ заяви – це спланована та брудна провокація", - стверджує служба з виконання покарань.

"У матеріалах службової перевірки пенітенціарної служби містяться пояснення засуджених жінок, співробітників колонії, а також письмова заява самої Абаплової, яка опублікована на сайті ДПтС 12 вересня", - додає ДПтС.

Як відомо, 12 вересня Пенітенціарна служба повідомила, що колишня співкамерниця Тимошенко Юлія Абаплова провела з дозволу керівництва колонії брифінг, на якому разом із Оксаною Мельник, яка була разом із Тимошенко у палаті лікарні, заявила, що Тимошенко вдавала хвору й тиснула на засуджених жінок у своїх цілях.

ДПтС також розповсюдила відео цього "брифінгу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування