Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко розповів, що замах на нього організовав помічник Кучми

Четвер, 13 вересня 2012, 17:06

Екс-прем'єр Павло Лазаренко, якого засудили у 2004-му році, заявив, що замах на нього у червні 1996 року був організований першим помічником президента Кучми Олександром Волковим.

Про це він заявив на першому допиті у США, пише "Українська правда" з посиланням на файли американської справи Лазаренка, що є у відкритому доступі.

"На жаль, розслідування замаху на моє життя так і не розпочалося. Навесні 1997 я запросив до свого кабінету міністра внутрішніх справ Кравченка і главу СБУ Радченка та запитав, чому немає розслідування. Кравченко сказав, що він не може проводити розслідування через вплив високопосадовців", так описав Лазаренко обставини вибуху 16 червня 1996 року, коли його машину підірвали на шляху до аеропорту "Бориспіль".

На запитання, що саме сказав Кравченко, екс-прем'єр відповів: "Він сказав: "Це зробив Волков, перший помічник президента. Волков замовив замах на ваше життя". (...) Я був шокований. Я попросився на зустріч з президентом".

Він додав, що того ж дня побачився з Кучмою, на зустрічі також були присутні Кравченко і Радченко.

"Я попросив Кравченка повторити те, що він сказав мені – про те, що Волков організував замах на мене. Він відмовлявся 15 хвилин. Зрештою, Кравченко повторив у присутності президента те, що сказав мені. Мовчання (Кучми) тривало 7-10 хвилин. Потім президент наказав нам піти. Президент сказав, що йому треба розібратися в цій ситуації", - сказав Лазаренко.

Екс-прем'єр стверджував, що він заважав Волкову в його бізнес-операціях: "Волков контролював з партнерами продаж алкоголю до Росії, Грузії та інших країн. Мої реформи перетнулися з їхніми прибутками".

Лазаренко також назвав себе реформатором, який заважав Волкову та іншим в оточенні Кучми.

"З іншого боку, моя популярність почала зростати серед людей. Я був молодим прем’єром, який прийшов і почав працювати в ім’я реформ. Це не приносило задоволення тодішній владі", - сказав він.

Як відомо, публічно Лазаренко завжди уникав згадки про Волкова як про замовника замаху на себе. В інтерв'ю, яке він дав "Українській правді" 2004 року, Лазаренко говорив про це у абстрактними словами: "Нині у мене є серйозні підстави стверджувати про те, що вибух під машиною прем'єра на Рибальському острові 16 липня 1996 року теж був санкціонований особами, наближеними до Леоніда Кучми".

Більше читайте в статті

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування