Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко каже, її дозиметри 4 рази показували перевищення радіації

Четвер, 13 вересня 2012, 17:28

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що конфісковані в неї дозиметри 4 рази показували перевищення норми радіації в її палаті.

Про це йдеться в її заяві, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"За період такого контролю чотири рази дозиметр показував дані, які суттєво перевищують норму, що зафіксовано на приборі в накопичувальному режимі. Я планувала передати ці дозиметри в найближчий час моїм захисникам для оприлюднення цієї інформації", - заявила екс-прем'єр.

"Я переконана, що цей обшук був організований для вилучення приладів безпосередньо за дорученням Януковича, бо саме він здатний зараз впливати спеціальними засобами на моє здоров’я і життя. І саме вилучення дозиметрів, про які знала адміністрація колонії, є зайвим тому підтвердженням", - додала вона.

Тимошенко підкреслила, що ніяким офіційним замірам, які будуть проводити представники влади стосовно рівня радіації та інших шкідливих впливів на її здоров’я, вона не довірятиме.

"Я вимагаю терміново дозволити моїм захисникам передати мені нові дозиметри, бо ті, що вже побувають в руках СБУ, не будуть придатні для об’єктивних вимірів, яким можна довіряти", - заявила вона.

Тимошенко висловила переконання, що обшук є ініціативою адміністрації президента.

ЇЇ адвокат Олександр Плахотнюк заявив, що ліки, які згідно із заявою пенітенціарної служби нібито були вилучені при обшуку у Тимошенко, їй могли підкинути.

 Як відомо, в четвер захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк заявив, що його не допускають до неї, в її палаті відбувається обшук, в результаті якого було вилучено два дозиметри.

Пенітенціарна служба, в свою чергу, заявила, що в результаті обшуку було виявлено схованку, де Тимошенко ховала ліки та заборонені прилади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...