Власенко: "Обшук проводився в найкращих традиціях 37-го року"

Понеділок, 17 вересня 2012, 14:59

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко наполягає, що обшук у палаті екс-прем’єра провели незаконно, а знайдені ліки були призначені лікарями.

Про це він заявив на брифінгу в Харкові у понеділок, повідомляє кореспондент "Харків.Коментарі".

"Обшук проводився в кращих традиціях 37-го року. Все було перевернуто, нічого не було знайдено", - сказав Власенко.

"Тільки два дозиметри, які Юлія Тимошенко передала безпосередньо в руки співробітників пенітенціарної служби, незважаючи на те, що вони розповідали, що знайшли їх в якихось тайниках. Якихось інших предметів знайдено не було", - додав він.

Захисник підкреслив, що відповідно до законодавства співробітники пенітенціарної служби мають право проводити обшук тільки на території колонії.

Що ж стосується лікарських препаратів, які, за заявою пенітенціарної служби, були знайдені в палаті, Власенко зазначив:

"Наскільки мені відомо, це ліки були "конфісковані" у лікарів – це препарати, які Тимошенко приймає під час процедур. У Юлії Тимошенко ніяких ліків ніхто не конфіскував".

За словами Власенка, дозиметри екс-прем’єру не повернули, хоча вони не входять до переліку предметів, які заборонено тримати ув’язненим.

Він також заявив, що Тимошенко подала офіційну заяву про те, щоб їй передали дозиметри, щоб вона могла визначати рівень радіаційного фону в своїй палаті.

"Наскільки мені відомо, ті два дозиметра, які у неї були, показували завищені дані радіаційного фону", - зазначив захисник екс-прем’єра.

Як повідомлялося, 13 вересня в палаті Тимошенко пройшов обшук, в результаті якого у екс-прем’єра виявили та вилучили 2 радіаційних дозиметри й незрозумілі ліки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування