Непрохідні мажоритарники мають піти - Томенко

Понеділок, 17 вересня 2012, 17:26

Непрохідних мажоритарників від опозиції попросять поступитися голосами і зняти свої кандидатури.

Про це сказав один з керівників штабу Об'єднаної опозиції Микола Томенко на прес-конференції в Черкасах, повідомляє Gazeta.ua.

Він зазначив, що на прикладі 194 округу опозиційних кандидатів кілька.

"Виникає питання: "Навіщо їм балотуватися?". Адже вони відбирають голоси у прохідного Булатецького. Ми офіційно їх попросимо долучитися до нашої кампанії. Якщо їхня мета звільнити Україну від донецької влади, а зокрема на Черкащині чиста окупація, то ми підпишемо з ними угоди, вмонтуємо сегменти їхніх програм до програм кандидатів, які якщо не стовідсотково, то значною мірою можливості будуть депутатами", - сказав він.

За словами політика, опозиція готова до переговорів, адже важливий кожен відсоток.

"Ми свідомі того, що коли станеться, що наші колеги із братніх опозиційних, чи українських партій будуть до кінця йти, то ця геройська донецька влада до кінця і залишиться", - відзначив політик.

"Якщо така любов до нинішньої влади в "УДАРу, чи "Україна — вперед!", чи "Нашої України", або в тих самовисуванців, які кажуть, що вони такі українці, що нам до них тягтись і тягтись — то чого вони допомагають донецькій владі? Зрозуміло, що в тих українців буде по 1,5-2 %. Так для чого це? Щоб зайняти почесне сьоме, чи десяте місце", - заявив Томенко.

За його словами, опозиція планує підготувати звернення з відповідним закликом до 1 жовтня.

Зокрема, Томенко наголошує, що Об'єднана опозиція готова зняти своїх кандидатів, на користь прохідних від інших політичних сил.

"З тими політичними силами, що чітко орієнтовані на результат ми готові говорити. З Кличком ми по Києву домовилися. Де в них популярні кандидати — ми готові своїх зняти. Так само навіщо їм заважати нашим кандидатам, якщо їхній кандидат буде четвертим, чи п'ятим? Грамоту за четверте місце ніхто не дає", - додав Томенко.

Раніше, опозиція висловила готовність поділити виборчі округи на Київщині з "УДАРом", залишивши на кожному окрузі по одному найпопулірнішому представнику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування