У Януковича переконують, що не мають відношення до закону про наклеп

Середа, 19 вересня 2012, 13:12

У Адміністрації президента запевняють, що довідка до законопроекту про кримінальну відповідальність за наклеп не була зареєстрована у системі її документообігу.

Про це йдеться у відповіді прес-служби Адміністрації президента на статтю журналіста "Української правди" під заголовком "Віктор Янукович пішов війною на журналістів".

Прес-служба інформує, що в Адміністрації президента було проведено службове розслідування для перевірки інформації, викладеній у цій статті.

"Перевірка встановила, що в Адміністрації президента відсутні документи (вхідні або вихідні), в тому числі проекти законів чи доручення на їх розробку чи опрацювання, щодо проекту закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини", про що свідчать дані системи документообігу АПУ", - сказано в заяві.

"Також такі документи відсутні на сервері АПУ, де зберігається інформація в електронному вигляді", - додає відомство.

"На даний час відповідними службами Адміністрації президента України триває подальша перевірка щодо того, як міг з’явитися документ з властивостями файлу "STPU", який не був зареєстрований у системі документообігу АПУ", - заявляє прес-служба.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема за наклеп.

"Українська правда" дослідила, що на сторінці законопроекту Віталія Журавського на сайті Верховної Ради розміщено довідку, у "властивостях файлу" якої стоїть абревіатура STPU, яка розшифровується як "секретаріат президента України".

 

Такі "властивості файлу" стоять на комп'ютерах Адміністрації президента, що дає підстави стверджувати, що супровід законопроекту щодо наклепу здійснювалося Адміністрацією президента Віктора Януковича.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування