До Тимошенко зібрався радник президента. Яценюка і Турчинова не пустили

Четвер, 20 вересня 2012, 15:41

Перший посткомуністичний прем'єр-міністр Польщі, радник чинного польського президента Тадеуш Мазовецький зустрінеться з Юлією Тимошенко.

Про це повідомляє сайт Тимошенко з посиланням на офіційний сайт  президента Польщі Броніслава Коморовського.

"З надією сприймаю дозвіл влади України, щоб мій радник і мій політичний наставник, перший некомуністичний прем'єр-міністр Польщі відвідав Юлію Тимошенко у Харкові", - сказав Коморовський.

За словами керівника польської держави, ця зустріч потрібна у тому числі і для того, щоб зрозуміти готовність влади України для подолання тих труднощів, які можуть стати на заваді європейської інтеграції України. 

"Я неодноразово говорив президенту Януковичу про те, що мене турбує, що питання Юлії Тимошенко, без сумніву, є перешкодою на шляху приближення України до європейських інститутів", - наголосив Коморовський. 

Водночас Державна пенітенціарна служба не надала дозвіл на зустріч Олександра Турчинова та Арсенія Яценюка з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Така зустріч мала відбутися на прохання Юлії Тимошенко у п'ятницю, 20 вересня. 

"Таким чином Державна пенітенціарна служба України вкотре порушила статтю 110 Кримінально-виконавчого кодексу України", - наголосили в БЮТ.

Раніше пенітенціарна служба не дозволила зустріч Тимошенко з екс-президентом Європарламенту Єжи Бузеком та міністром закордонних справ Карлом Більдтом, посилаючись на рекомендацію німецьких лікарів.

Також пенітенціарна служба не дозволила кореспонденту Української правди взяти інтерв'ю у Тимошенко, посилаючись на те, що екс-прем'єр, перебуваючи у лікарні, знаходиться під вартою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...