У Донецьку 500 людей прийшли підтримати "язык"

П'ятниця, 21 вересня 2012, 09:21

Близько 500 осіб проводять мітинг біля будівлі Донецької міської ради на підтримку надання російській мові статусу регіональної.

Учасники акції тримають у руках прапори із символікою Партії регіонів і транспаранти з гаслами: "Партія регіонів дотримується слова!", "Ми хочемо говорити рідною мовою!".

 

До порядку денного сьогоднішньої сесії міськради включено питання про реалізацію в місті положень закону "Про засади державної мовної політики", що передбачає надання російській мові статусу регіональної.

Всі фото Новости Донбасса 

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович 8 серпня підписав прийнятий Верховною Радою закон, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких розповсюджена ця мова.

У серпні статус регіональної російській мові надали обласні Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Одеська, Херсонська, Харківська, а також міські Ізмаїльська, Одеська, Севастопольська, Харківська, Миколаївська і Херсонська ради.

У вересні статус регіональної російській мові надали Запорізька й Луганська міськради, а також Миколаївська обласна рада.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування