Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розчарував керівників ЄС, підписавши "прокурорські" зміни

П'ятниця, 21 вересня 2012, 23:19

В Європейському Союзі розчаровані підписанням президентом Віктором Януковичем змін до законів про функціонування органів прокуратури.

Про це йдеться в спільній заяві верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон та комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефана Фюле, повідомляє УНІАН.

"Верховний представник Ештон та комісар Фюле висловили своє розчарування підписанням змін до закону про функціонування прокуратури. Вони зауважили, що ці зміни не були обговорені з Венеціанською комісією Ради Європи", - зазначається у заяві.

Ештон та Фюле вважають, що підписані президентом зміни "є втраченою можливістю для продовження виконання Україною взятих на себе зобов’язань щодо всебічного реформування органів прокуратури відповідно до європейських стандартів".

При цьому в заяві нагадується про зобов’язання України схвалити впродовж року з часу набуття чинності нового Кримінального процесуального кодексу закону про прокуратуру.

Разом з тим, представники ЄС зазначили, що залишаються готовими допомогти Україні в її зусиллях у проведенні судової реформи.

Як відомо, Янукович підписав схвалений Верховною Радою 18 вересня закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...