Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Україна не повинна платити за боргами ЄЕСУ

Субота, 22 вересня 2012, 15:07

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Україна не повинна виплачувати Міноборони РФ борг корпорації ЄЕСУ.

"Україна не повинна нести збитки, має відповідати за це господарський об'єкт", - сказав він журналістам у суботу в Житомирі, коментуючи рішення Госпсуду Києва про часткове відшкодування боргу ЄЕСУ російській стороні.

"Я б дуже не хотів, щоб ми були змушені віддавати борги", - цитує Литвина "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи висловлювання деяких політиків про те, що рішення Госпсуду Києва є піар-ходом, спікер сказав: "Якщо це розглядати як піар-хід, то це дуже дорогий піар-хід для країни - більше 3 млрд грн. Я вам скажу однозначно: таких коштів у нас немає і не буде".

Литвин висловив сподівання, що при розгляді апеляційної скарги суд буде керуватися, перш за все, законами.

Крім того, Литвин схвалює ініціативу Кабінету міністрів повернути Рахунковій палаті функцію контролю не тільки витрат, але і доходів.

"Це вже було - вилучили його (контроль Рахункової палати за доходами), і це очевидна необхідність, яка присутня у відповідних документах у всіх країнах, де існує Рахункова палата", - сказав він журналістам, коментуючи підготовлений Кабміном законопроект про внесення змін до Конституції, які стосуються розширення повноважень Рахункової палати.

Він також пояснив, що відповідні зміни до Конституції буде вносити вже новий склад Верховної Ради.

Також в суботу Литвин заявив, що одне з інтернет-видань готує проти нього матеріал, що містить елементи наклепу.

"Я можу публічно сказати вам про те, що є замовлення, зокрема, на серію публікацій наклепницького характеру, що стосуються мене, в одному з популярних інтернет-видань, і ціна за одну публікацію межує десь до 500 доларів. Я думаю, скоро в цьому буде можливість переконатися", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, хто є замовником таких публікацій - провладні сили чи опозиція, спікер парламенту сказав: "Це один з кураторів, який веде певну групу територій та певних кандидатів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування