"Регіони" вже відхрещуються від другої російської

Понеділок, 24 вересня 2012, 21:50

Законопроект про надання російській мові статусу другої державної є особистою ініціативою його автора, а не Партії регіонів.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи відповідну законодавчу ініціативу свого колеги Олександра Черноморова.

"Це його (Черноморова) особиста ініціатива, можливо, депутат має власне бачення. Але ми з повагою ставимося до Конституції й розуміємо, що подібні зміни можливі лише після проходження всіх конституційних процедур і наявності 300 голосів в сесійній залі", - цитує Олійника "Укрінформ".

Депутат при цьому визнав, що в програмі Партії регіонів є теза про прагнення в майбутньому надати російській мові статусу другої державної. Однак, за його словами, це досить довгий законодавчий процес, якому має передувати роз'яснення такого кроку в суспільстві.

"Для цього кроку потрібно змінити світоглядні позиції в Україні, треба не соромитися і їхати, наприклад, у Львів, Тернопіль", - запропонував "регіонал".

Він також відкинув можливість прирівняння статусу російської мови до української.

"Такого поняття, як "прирівняти" - не існує. Ніщо нікуди не прирівнюється. Потрібно лише вносити зміни в Конституцію, а це - 300 голосів, які зараз знайти проблематично", - наголосив він.

Олійник також підкреслив, що президент не підпише подібний закон, якщо він суперечитиме Конституції.

Як відомо, Черноморов зареєстрував законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про засади державної мовної політики" (стосовно посилення захисту мовних прав російського та російськомовного населення України)".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...