НАТО не хоче псувати відносини з Януковичем

Субота, 29 вересня 2012, 14:07

НАТО не зацікавлене у погіршенні відносин з Україною.

Про це заявив помічник генсека Альянсу з питань нових викликів безпеці Габор Іклоді в інтерв'ю ZN.UA.

На питання, чи може НАТО підтримати заходи щодо тиску на президента Віктора Януковича, подібні тим, які схвалив Сенат США в резолюції по Україні, Іклоді відповів: "НАТО не зацікавлене в розриві відносин з Україною, в тому, щоб робити якусь паузу. Наша організація щиро зацікавлена ​​у розвитку відносин із нею".

"НАТО має потребу в Україні, а вашій країні необхідний альянс", - додав він.

За словами Іклоді, НАТО зацікавлене в демократичній, вільній, незалежній Україні, яка є ключовим чинником євроатлантичної безпеки.

Помічник генсека НАТО відзначив, що Україна вже подолала значний відрізок на шляху розвитку демократії, але під час Чиказького саміту НАТО прозвучала стурбованість щодо її подальшого розвитку.

"Вважаю, що парламентські вибори, які повинні через місяць відбутися в Україні, нададуть вашій країні можливість довести, що вона віддана демократичним цінностям, і провести вільний і чесне голосування. Членами альянсу ці вибори розглядаються як дуже важлива віха", - підкреслив Іклоді.

Відповідаючи на запитання, які загрози походять від авторитарної України, помічник генсека НАТО сказав: "Будь авторитарний режим, перш за все, представляє загрозу для себе, власного населення, безпеки самої країни. Але він не обов'язково загрожує безпеці НАТО".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...