У Дніпропетровську з'явилися бронзові Брежнєв і Кучма

Неділя, 9 вересня 2012, 15:40

У Дніпропетровську в суботу відкрили площу 80-річчя Дніпропетровської області.

Її центром стала композиція з восьми бетонних стел, де розташовані 15 бронзових барельєфів особистостей, які, на думку творців, прославили регіон, передає Радіо Свобода.

 

Серед них – барельєфи генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва, першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького, колишнього Президента України Леоніда Кучми.
 
Також у барельєфах закарбували кошового отамана Запорізької Січі Івана Сірка, історика Дмитра Яворницького, голову двох скликань Державної думи Російської імперії Михайла Родзянка, головного конструктора бюро "Південне" Михайла Янгеля, письменника Олеся Гончара та інших.

​​Націонал-демократичні сили вже висловили обурення змістом композиції. Зокрема, в місцевому осередку Української народної партії заявили, що вважають це "блюзнірством".

Про негативне ставлення до скульптурної композиції заявили і в обласній організації Товариства "Просвіта".

Як відомо, в січні цього року у Дніпропетровську з'явилася вулиця Брежнєва. При цьому Дніпропетровська міськрада відмовилася перейменувати вулиці, названі на честь організаторів Голодомору.

Про особливості історичної пам'яті в регіоні читайте на ІП лекцію історика Андрія Портнова "Дніпропетровськ: як оповісти історію міста без історії"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...