Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заяву про побиття журналіста пустили по колу

Середа, 10 жовтня 2012, 15:25

Міліція не знайшла достатніх підстав для порушення кримінальної справи через інцидент з журналістом Мустафою Найємом, а прокуратура перевіряє законність цього рішення.

Про це йдеться у відповіді міністра МВС Віталія Захарченка на депутатське звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця, повідомляє Телекритика.

"У зв'язку з тим, що під час перевірки не отримано достатніх і об'єктивних даних, які б указували на факти грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства або заподіяння тілесних ушкоджень Найєму Мустафі-Масі, 10.08.2012 Дніпровським РУ відмовлено в порушенні кримінальної справи", - сказано у відповіді Захарченка.

Причинами відмови називається відсутність в діянні складу злочину та  наявність обставин,, що виключають провадження в кримінальній справі.

"Матеріали надіслано в прокуратуру для перевірки законності прийнятого рішення", - йдеться у листі Захарченка.

Водночас МВС інформує, що згідно із законодавством України досудове слідство у справах про такі злочини провадиться слідчими прокуратури.

Інцидент з Найемом стався 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру, де проходив з'їзд Партії регіонів.

Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів відштовхувала журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео.

Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Дніпровське райуправління міліції відмовило в порушенні кримінальної справи.

Прокуратура скасувала постанову міліції про відмову в порушенні кримінальної 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: