Представник Януковича: виправляти мовний закон буде вже нова Рада

Середа, 10 жовтня 2012, 21:36

Верховна Рада цього скликання, найімовірніше, не встигне розглянути зміни до закону "Про засади державної мовної політики".

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів, представник президента у парламенті Юрій Мірошниченко на прес-конференції в Харкові, передає УНІАН.

Говорячи про необхідність та можливість внесення за висновками спеціальної робочої групи змін до закону про мови, він уточнив, що "така робота ведеться, вона ще не завершена".

"Відповідно, ми не можемо розглядати ці зміни тому, що вони не перетворилися ще в законопроект і не зареєстровані у ВР, відповідно, нам нема що розглядати", - заявив депутат.

Мірошниченко наголосив, що парламент цього скликання матиме останній пленарний день 16 жовтня.

За словами депутата, щоб розглядати зміни до мовного закону, в цей день потрібно буде пройти всю процедуру взяття до розгляду і голосування по законопроекту.

"На сьогодні ще нема цього законопроекту. Як член цієї робочої групи можу сказати, що вірогідність того, що ми встигнемо - невелика", - зазначив депутат.

"В парламенті, навіть якщо з'явиться цей законопроект, треба пройти ще засідання комітету, треба його включити у порядок денний сесії і отримати висновки науково-експертного управління, і лише тоді розглядати у першому читанні. Навіть, якби він був ідеальний, і ми в двох читаннях прийняли, - це маловірогідний сценарій, що це впишеться в один день", - сказав Мірошниченко.

Як відомо, 3 липня Верховна Рада прийняла закон "Про засади державної мовної політики", що викликало хвилю протестів по всій Україні.

Після підписання закону президент Віктор Янукович доручив створити робочу групу при Кабміні із питань підготовки системних пропозицій щодо вдосконалення законодавчого забезпечення застосування мов в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування