Азаров - Росії: ми взагалі у вас нічого купувати не будемо

Четвер, 11 жовтня 2012, 13:20

Росія ризикує втратити Україну, як свого найбільшого покупця газу.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на зустрічі з представниками Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування в Кривому Розі в четвер.

"Ми у своїх переговорах з російськими партнерами говоримо їм прямо: подумайте, ви зараз отримуєте тимчасову вигоду від тої зрадницької угоди, яку було підписано (в 2009 році). Але це тимчасова вигода, тому що ви втрачаєте найбільшого покупця вашого газу", - розповів він.

"Рано чи пізно настане момент, коли ми взагалі у вас нічого купувати не будемо за такою ціною", - уточнив прем'єр.

"Для чого ви ставите нас в таке скрутне становище і отримуєте ці тимчасові вигоди? Змушуєте нас нести колосальні витрати на розвідку та видобуток власних родовищ газу та нафти, на перехід на енергозберігаючі технології", - нагадав Азаров.

"Це, звичайно, давно назрілий захід, але його можна було зрушити в часі і не концентрувати зараз ресурси на це. Рано чи пізно, ми, звичайно, цю проблему вирішимо", - додав прем'єр.

За словами Азарова, ціна на газ визначає кон'юнктуру українсько-російських відносин, але якщо дивитися в їх перспективу, вони повинні бути "на сотні років уперед партнерськими, дружніми і для нас це - стратегія".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування