Богатирьова злітала в США з двома охоронцями й друзями за держкошт

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 14:01

Віце-прем’єр - міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова злітала до США у супроводі двох тілоохоронців, особистого телеоператора та близьких до неї осіб за державний кошт.

Про це йдеться у статті Сергія Лещенка на "Українській правді".

3 18 по 24 вересня Богатирьова здійснила візит до Америки для зустрічей із посадовцями - міністром охорони здоров'я США Кетлін Сібеліус, директором департаменту з питань безпеки лікарських засобів Томасом Крістлом, сенатором Ричардом Лугаром та заступником помічника Державного секретаря США Деном Расселом.

Окрім Богатирьової та фахівців з охорони здоров'я, на тиждень до Вашингтона полетіли: два тілоохоронці, відеооператор, подруга Людмила Харів - екс-телеведуча погоди та світських передач, яка відповідає за піар Богатирьової, а також завідувач сектору секретаріату Кабміну Олександр Демедюк, який працював із віце-прем’єркою в РНБОУ.

 

При цьому Кабінет міністрів та Міністерство охорони здоров'я відмовилися надавати інформацію щодо витрат на візит делегації: на лист журналіста урядовий секретаріат відповів, що запит надіслано до Мінздоров’я, а міністерство відіслало із запитаннями щодо складу делегації та кошторису поїздки назад до Кабміну.

Автор з’ясував, що Богатирьова та її делегація летіли до Вашингтона через Відень. Дозвіл на відрядження вона отримала від прем’єр-міністра 12 вересня, за 6 днів до початку подорожі. Причому Богатирьова летіла до США бізнес-класом, квитки на який утричі дорожчі за економ-клас.

 

Квиток Київ - Відень - Вашингтон економ-класу, якщо купувати його за 6 днів до вильоту, коштує 1 400 доларів. Тобто на переліт двох охоронців, приміром, було витрачено 2 800 доларів (понад 22 тисячі гривень). При тому, що такої охорони віце-прем’єр у Вашигтоні навряд чи потребувала.

Автор підозрює, що й телеоператор був потрібен Богатирьовій лише для власного піару, адже журналістів на її зустрічах у США не було, тож телеканали не могли розміщувати сюжети про голову МОЗ.

Демедюк свого часу керував у РНБОУ службою Богатирьової, Харів також по суті "займається піаром" віце-прем’єрки.

"Мінімум 5 осіб, чиє перебування в групі підтримки Богатирьової викликає запитання. Це 110 тисяч гривень – тільки на авіаперельоті. Крім того, усі вони провели шість ночей у Вашингтоні, що співмірно з вартістю квитка. Іншими словами, ця група підтримки Богатирьової у одному короткому відрядженні коштувала бюджету мінімум 200 тисяч гривень. І це – без добових", - пише автор статті.

Крім того, перебування Богатирьової в США передбачало "приватну програму", яка займала всю суботу, 22 вересня. Заради неї голова МОЗ на добу відклала повернення до України делегації з 10 осіб.

На запитання до віце-прем'єра щодо двох охоронців у Америці, приватної програми та перельоту бізнес-класу редакція жодної відповіді не отримала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування