Азаров зробив вигляд, що пропозицій до мовного закону не було

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 14:27

Прем'єр Микола Азаров вважає безпідставною критику опозицією закону про мовну політику.

Про це він сказав в інтерв'ю Миколаївській ОДТРК, повідомляють Українські новини.

"Не було простих пропозицій про те, що ви, наприклад, пропустили таке-то й таке-то. Давайте подивимося, що ми впустили. От ви неправильно заклали таке-то й таке-то. Давайте сядемо подивимося, ми готові до діалогу. Ні, у відповідь агресія, заяви про відставку, імпічмент, революції. Про що завгодно, тільки б не працювати", - заявив Азаров.

Він знову зазначив, що цей закон не містить дискримінаційних норм стосовно державної української мови.

На думку прем'єра, закон дає можливість розвитку всіх мов, на яких розмовляє багатонаціональний народ України.

Як відомо, до закону про мовну політику було зареєстровано більше 2000 поправок. Партія регіонів через це звинувачувала опозицію в затягуванні мовного питання.

Перший заступник глави Верховної Ради Адам Мартинюк пізніше визнав, що порівняльна таблиця з поправками була і закон "Про засади державної мовної політики" був ухвалений із порушеннями регламенту.

"Можу сказати одне: так, дійсно, певні порушення при цьому були. В тому розумінні, що цей документ не розглядався в другому читанні за підсумковою таблицею", - визнав перший віце-спікер.

"Водночас, ті, хто мав готувати таблицю, всіляко саботували це. Загалом зрозуміло: профільний комітет очолювали затяті опоненти цього закону. І вони в жодному разі не допустили б його розгляду так, як це передбачає регламент: з порівняльною таблицею", - заявив Мартинюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування