Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник закликає націоналістів покаятися

Субота, 13 жовтня 2012, 10:07

Українські націоналісти мають публічно покаятися, визнавши історичні помилки своїх героїв.

Про це в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі Інтер заявив міністр освіти Дмитро Табачник, передає ЛігаБізнесІнформ.

Міністр навів приклад радянських комуністів, які після закінчення сталінської епохи засудили дурниці і злочини своїх у 1956 році.

"Я не бачив жодного націоналіста, який би засудив злочини своїх попередників", - заявив міністр.

"Я говорю про те, що якщо комуністи почали свій шлях очищення, хоч і не пройшли його до кінця, то ви його навіть не починали", - звернувся Табачник до націоналістів.

Міністр також стверджує, що його міністерство не займалося видаленням зі шкільних підручників історії теми Голодомору та Української повстанської армії.

"Підручники пишуть фахівці. Якщо ви думаєте, що міністерство пише підручники - ви погано орієнтуєтесь", - сказав Табачник під час дискусії з кандидатом в депутати від ВО "Свобода" Ігорем Мірошниченком.

Відповідаючи на твердження Мірошниченка про те, що в нових підручниках немає Голодомору, УПА та героїв Крут, Табачник заявив: "Це неправда... Принесіть підручник, будь ласка, почитайте його".

Табачник також вважає, що лідера ОУН Степана Бандеру арештували не через ідею створення незалежної України.

"Концтабір спочатку був із трьох кімнат номер, а потім 3-поверховий будинок. Чудовий концтабір", - саркастично зауважив чиновник.

У відповідь на цю фразу присутні на ефірі історики обурилися і запропонували Табачнику відвідати концтабір, де зараз відкритий музей, і самому побачити, в яких умовах утримували лідер націоналістів.

На питання про те, чому ж, на думку міністра, постраждав Бандера від нацистів, Табачник відповів: "Не виконував завдань, які перед ним ставили, і не відпрацьовував гроші, які йому давали з 1939 року".

"А, можливо, через те, що він проголосив українську державу?", - поцікавився Мірошниченко. "Ні", - сказав Табачник.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...