Харківський суд заборонив зустріч Яценюка, щоб зберегти життя громадян

Неділя, 14 жовтня 2012, 09:52

Харківський окружний адмінсуд за позовом міськради заборонив проведення зустрічі глави Ради Об'єднаної опозиції Арсенія Яценюка з виборцями 15 жовтня на площі Свободи.

"При проведенні зазначеного заходу існує реальна загроза порушення громадського порядку, порушення прав і свобод інших громадян, які не беруть участь у масовому заході, існує загроза безпеці та життю як учасників заходу, так і громадян міста, у зв'язку з чим проведення акції проти органів влади не є можливим з перерахованих вищевказаних причин", - йдеться в ухвалі суду, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

У постанові суду наголошується, що Харківська облорганізація ВО "Батьківщина" подала до Харківської міськради повідомлення про проведення 15 жовтня з 12-00 до 20-00 на площі Свободи зустрічі виборців з Яценюком (орієнтовна кількість учасників акції - 5 тисяч чоловік). Але погоджувальна комісія міськради, розглянувши повідомлення, рекомендувала відмовитися від проведення акції.

У мотивувальній частині постанови міститься також посилання на лист міського управління міліції Харкова, в якому зазначається, що проведення акції викличе "істотні труднощі в забезпеченні громадського порядку, оскільки в центральній частині міста постійно перебуває велика кількість громадян, а також інтенсивний рух автотранспорту".

"Крім того, жителі та гості міста з неповнолітніми дітьми відвідують центральну частину міста з метою культурного відпочинку і проведення мітингу може викликати їх негативну реакцію і обгрунтоване обурення. Крім того, проведення масових заходів за участю політичних партій і громадських організацій з різними політичними поглядами можуть призвести до ускладнення оперативної обстановки в місці проведення заходу і навіть до відкритих зіткнень", - наголошується в мотивувальній частині постанови суду.

В той же час, прес-служба "Фронту змін" повідомляє, що Об’єднана опозиція оскаржує рішення Харківського окружного адмінсуду.

Повідомляється також, що 9 серпня на майдані Свободи проходив чисельний мітинг Комуністичної партії, також постійно відбуваються масові заходи, які проводить місцева влада.

Як повідомлялося, Чернігівський окружний адмінсуд двічі забороняв проводити мітинг Об’єднаної опозиції на Красній площі Чернігова, запланований на 1 жовтня. Однак Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу "Батьківщини" і скасував рішення Чернігівського адмінсуду як незаконне.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування