Посол ЄС каже, що про політв'язнів йому розповіла людина, наближена до уряду

Вівторок, 16 жовтня 2012, 14:22

Посол ЄС в Україні Ян Томбінські розповів, що про існування політв'язнів в Україні йому казала людина, близька до українського уряду.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання про те, що раніше в своєму інтерв'ю він визнав існування політв'язнів і чи не міг би він їх назвати.

"Інтерв'ю було підготовлено українським відділом Польського радіо. Там я використав цитату людини досить близької до українського уряду", - зазначив він.

При цьому він наголосив, що це дуже важливий момент, "за яким оцінюється Україна за її межами".

Фото УП. Посол ЄС в Україні Ян Томбінські на своєму першому брифінгу 

"Ви звертали увагу на сигнал, які подавали ЄС, США. Це питання, на які має відповісти Україна. Чим більш відкрито будуть вирішені ці справи щодо колишніх лідерів, тим краще буде для України", - сказав він.

Томбінські також наголосив, що "існує розуміння наявності вибіркового використання правосуддя". "Раз є вибіркове використання правосуддя, виникає питання про політичну мотивацію", - наголосив він.

Посол додав, що міжнародні інституції, на позицію яких він покладається, заявляють, що в Україні існує вибіркове правосуддя.

Як відомо, у своєму інтерв'ю Томбінські заначив: Політв’язні в Україні є, і це твердження можна навіть почути від осіб, які близько пов’язані з нинішнім табором влади. Цю проблему обговорюють і українські політики, і всі політики ззовні, партнери України".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...