Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тещу Колесніченка будуть судити по другому колу

Четвер, 18 жовтня 2012, 17:05

Тещу нардепа від Партії регіонів Вадима Колісниченка – директора Жашківського дитсадка Валентину Македон, яка в 2007 році обпалила горло своєї підлеглої нашатирем, знову будуть судити.

Таке рішення прийняв Апеляційний суд Черкаської області 17 жовтня, повідомляє УНІАН.

Апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу постраждалої Галини Хрущ,

скасував рішення Звенигородського райсуду, який визнав Македон невинною, і направив справу на новий розгляд у Звенигородський райсуд.

Представник Хрущ Михайло Алтунін відзначив, що вони задоволені, що по цій "цинічній справі частково наші вимоги задоволені".

"Фактично, родичка політика Колесніченка зробила замах на життя своєї підлеглої Хрущ і в 2007 році була визнана винною, але після перемоги Віктора Януковича в 2010 році була визнана невинною й одержала компенсацію від держави", - сказав він.

У той же час, за словами захисника, апеляційний суд "лише частково задовольнив вимоги потерпілої, хоча міг би задовольнити всі наші вимоги".

"У мене немає ніяких моральних сил від тієї справи. За п'ять років зібрані всі докази того, що на моє життя вчинили замах. А людина, яка його вчинила, працює. Я втратила кілька років, втратила здоров'я, але я відчула підтримку людей. І я дійду цей шлях до кінця. Не через помсту. Просто хочу, щоб навіть тещі депутатів знали: вони не мають права відбирати життя в простих людей", - сказала Хрущ.

"Я маю намір дійти до кінця й добитися відшкодування для Хрущ, і добитися визнання винною Македон. У нашій країні проста людина повинна знати, що вона може себе захистити", - сказав Алтунін.

Він нагадав, що в 2007 році Жашківський районний суд визнав Македон винною в тому, що вона під час конфлікту влила в рот своєї підлеглої Хрущ нашатирний спирт. У результаті жінка потрапила в реанімацію.

Македон була засуджена за статтею 128 Кримінального кодексу – нанесення тілесних ушкоджень середньої важкості з необережності, хоча спочатку справу розглядали за ст. 121 ККУ – навмисне нанесення тілесних ушкоджень.

Суд зобов'язав стягнути з Македон моральну шкода й матеріальний збиток, вона була звільнена з роботи.

Як відзначив захисник, такі обвинувальні вироки двічі виносилися суддями Жашківського суду в 2008 році.

Однак в 2010 році апеляційний суд скасував ці рішення й направив справу у Звенигородський райсуд, який визнав Македон невинною й постановив компенсувати їй близько 50 тисяч гривень за "вимушений прогул".

У результаті, Хрущ звернулася у Вищий спеціалізований суд, який прийняв рішення повернути справу на повторний розгляд в Апеляційний суд Черкаської області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...