Президент Федерації легкоатлетики: Сафіуллін "зручно все на нас звалює"

Четвер, 18 жовтня 2012, 20:11

Державна служба молоді та спорту втручається в діяльність Федерації легкої атлетики напередодні майбутніх виборів її керівника.

Про це заявив президент Федерації легкої атлетики Валерій Борзов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Так, Держслужба втручається в діяльність федерації, про це говорять брифінги, репліка першого заступника (Сергія Глущенка) про те, що підшукують нових керівників і президента федерації. Чого це він раптом підбирає президента федерації, з якого дива?", - сказав він.

Говорячи про звільнення Держслужбою головного тренера збірної команди з легкої атлетики Олександра Апайчева (віце-президент ФЛАУ), держтренера Валерія Александрова (перший віце-президент ФЛАУ), начальника команди Руслана Руссу та старшого тренера Костянтина Степанцова за причетність до зловживань під час підготовки спортсменів до змагань, Борзов сказав: "Звільнити можна, але ким замінити?".

"У нас сьогодні дуже вузька можливість щодо заміни. А якщо прийдуть, вибачте, з іншої сфери й керуватимуть, ну може, не знаю...", - зазначив спортсмен.

Президент ФЛАУ зазначив, що йому складно коментувати накази Держслужби, оскільки він не має інформації про чіткі формулювання причин звільнення.

"Вуха відразу з’явилися міністерські (Держслужби молоді та спорту). Вони написали на сайті, що 36 мільйонів, які пройшли через федерацію, невідомо куди пішли. Було спростування, то навіщо цю плітку випустили?", - заявив Борзов.

"Невже перший заступник, який відповідає за фінансові питання, не знає, що федерація не отримує безпосередньо бюджетних грошей, що вони йдуть через держслужбу, через Укрспортзабезпечення. Він досі не розуміє, що таке федерація і що таке Держслужба", - додав президент ФЛАУ.

"І чому постійно федерація погана, а Держслужба - хороша й гарна?.. Федерація - громадська організація, ми сприяємо, ініціюємо, але ж відповідає, за статутом, державний орган, а вони перекручують, усе валять на федерацію, це дуже зручно", - обурюється Борзов.

За його словами, підготовка до виборів голови федерації, запланованих на 8 листопада, триває в нормальному режимі.

"Наразі спілкуватимемося з делегатами, пояснюватимемо ситуацію, говоритимемо про свої недоліки. Наприклад, одним зі своїх великих недоліків я вважаю, що ми дуже мало доводили інформації до споживача, так би мовити, про те, що ми робимо й чому ми так робимо", - сказав він.

Як відомо, українські легкоатлети висловилися за зміну керівництва Федерації легкої атлетики на чолі з Борзовим за відсутність належних умов під час підготовки команди до літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні.

Створена комісія з перевірки фактів правопорушень, викладених у зверненнях українських легкоатлетів до Держслужби молоді та спорту, виявила невідповідність поданої у звітних документах інформації та фактичної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування