Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнена учасниця Pussy Riot буде судитися в Європі з Росією

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 11:23

Звільнена учасниця панк-групи "Pussy Riot" Катерина Самуцевич направила до Європейського суду з прав людини позов до російської влади.

Вона поскаржилася на незаконне кримінальне переслідування і необгрунтований арешт, пише "Коммерсант-Россия".

Адвокат Самуцевич Ірина Хрунова звернула увагу ЄСПЛ на те, що "навіть умовне засудження Самуцевіч за вираження своєї думки "є незаконним і порушує ст. 10 Європейської конвенції, яка гарантує свободу слова.

Більше того, стверджує захист активістки, російські суди неодноразово порушили заборону конвенції на тортури.

"Розгляди тривали весь день, а суд оголошував перерву максимум на 30 хвилин. Заявниця впродовж всього часу була позбавлена можливості приймати їжу, пити воду, повноцінно спати", - йдеться в заяві.

"Щоб її доставили до Хамовничеського суду, їй доводилося вставати о 5-6-й ранку", - розповідають заявники.

За правилами ЄСПЛ, подача позову починається з так званих первинних листів. Після їх розгляду заявників запрошують подати офіційну скаргу.

Зазначається, що засуджені Марія Альохіна і Надія Толоконникова також мають намір шукати правди в Страсбурзькому суді.

Як відомо, 10 жовтня Мосміськсуд замінив строк покарання учасниці панк-групи Pussy Riot Самуцевич за хуліганство з мотивів релігійної ворожнечі в храмі Христа Спасителя на умовний і ухвалив рішення звільнити її з-під варти в залі суду.

Водночас суд залишив у силі вирок двом іншим учасницям Pussy Riot Альохіній і Толоконниковій у вигляді двох років позбавлення волі.

Наприкінці лютого 2012 року п'ять учасниць Pussy Riot у храмі Христа Спасителя в Москві провели "панк-молебень" проти Володимира Путіна.

Троє учасниць групи – Толоконникова, Альохіна і Самуцевич - 17 серпня були засуджені до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму за хуліганство, скоєне з мотивів релігійної ненависті та ворожнечі.

Зараз поліція розшукує ще двох учасниць акції в храмі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...