Колесніченко просить Азарова не штрафувати через "язык"

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 11:48

Регіонал Вадим Колесніченко просить прем'єра Миколу Азарова не штрафувати виробників товарів, які не встигли промаркувати свою продукцію регіональною мовою.

Про це йдеться у його листі на адресу прем'єра, який є у розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, одна з норм закону про мови "зобов'язує всіх виробників товарів на території України здійснювати маркування, виготовляти інструкції двома мовами: українською (обов'язково) і однією з регіональних мов або мов меншин (на вибір виробника, без прив'язки до території)".

"В той же час, до 40% компаній уже випустили великі партії товарів, що не відповідають встановленим вимогам до маркування (напису на товарі) та інструкцій, промислові лінії складно переобладнати у короткий час відповідно до нових вимог законодавства", - зазначає Колесніченко.

"В свою чергу окремі контролюючі органи уже розпочали перевірку виконання виробниками цієї норми, заявляють про можливе накладення штрафних санкцій, а деякі торгівельні підприємства відмовляються брати до реалізації товари без належного маркування", - йдеться у листі.

"Прошу Вас, шановний Миколо Яновичу розглянути можливість прийняття доручення Кабміну для центральних органів виконавчої влади щодо незастосування штрафних санкцій до виробників", - наголошує Колесніченко.

Як відомо, Колесніченко був одним зі співавторів скандального закону про мови.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування