УТ-1 перед виборами крутить фільм, який звинувачує опозицію в теракті

Понеділок, 22 жовтня 2012, 15:14

Перший національний весь тиждень перед виборами транслює фільм "Адов ад" про вибухи в Дніпропетровську, який звинувачує в теракті опозицію.

Фільм вкотре показали в суботу і присвятили йому обговорення в програмі "Шустер live" у п’ятницю, повідомляє "Телекритика".

Випуск "Шустер live" розпочався з обговорення фільму "Адов ад", який і раніше транслювався в ефірі. У суботу його показали повторно замість програми "After live".

При цьому показ фільму анонсується ще 22, 23, 24 жовтня у вечірньому прайм-таймі.

Фільм не транслюється на правах реклами чи політичної агітації. Його автори стверджують, що вибухи в Дніпропетровську були вигідні опозиції.

Канал пояснює суботній повтор стрічки високим рейтингом.

У прес-службі зазначили, що частка повтору склала 7,81%, що вдвічі перевищує середню денну частку Першого національного і "відповідає рівню найбільш рейтингових трансляцій телеканалу, зокрема, матчів "Євро-2012".

"Активне обговорення теми дніпропетровських вибухів в студії програми "Шустер live" довело, що ця тема набула широкого суспільного резонансу і досі цікава нашим глядачам", - зазначили у прес-службі.

"Так би вчинив будь-який професійний менеджер як українських, так і західних ЗМІ", - додали там.

При цьому у прес-службі заявили, що демонстрація фільму перед виборами не має на меті пропіарити чи очорнити одну з політичних сил.

"Розміщення фільму за десять днів до виборів не слід пов'язувати з бажанням зіграти на руку якійсь із політичних сил, оскільки у стрічці представлені різні точки зору. Більше того, обговорення цього фільму у студії "Шустер live" теж відбувалося силами представників всіх провідних політичних партій країни", - зазначили на каналі.

У прес-службі підкреслили, що канал уже не вперше звертається до теми вибухів у Дніпропетровську. І зазначили, що фільм є "якісним новим продуктом, який надавав слово широкому колу коментаторів".

Як відомо, "Адов ад" створено телекомпанією V-TV, що є виробником роликів "Останнє попередження", на яку скаржилися "Батьківщина" і партія УДАР.

Тоді на НТКУ визнали, що попередній ролик "Останнє попередження", в якому містилася критика опозиції, розмістили в рамках передвиборної агітації.

Як повідомляв сайт "Вибори і ЗМІ", цей ролик замовив кандидат у депутати в одномандатному виборчому окрузі № 220 Ганна Федорченко, яка балотується від Молодіжної партії України. Через яку було знято з виборів кандидата в Житомирі Володимира Сацюка.

Перший національний є державним каналом і фінансується за кошти платників податків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування