У Королевської кажуть, що соціологи свідомо обманюють суд

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 18:27

"Демократичні ініціативи" та КМІС свідомо надали суду дані, з яких неможливо встановити, чи проводилося взагалі соціологічне опитування.

Про це заявив заступник глави партії "Україна - Вперед!" Володимир Ткаченко, якого цитує прес-служба.

"Сьогодні відбулося перше ознайомлення з доказами, наданими у свій захист фондом "Демократичні ініціативи" та КМІСом. Наші фахівці уважно їх вивчили та дійшли висновку, що за ними неможливо встановити, чи проводилося взагалі дослідження. Більш того, вони впевнені, що це зроблено свідомо", - зазначив він.

Представники партії звернулися з клопотанням до суду, щоб він зобов'язав відповідача надати документи у повному обсязі.

"У матеріалах справи - тільки неповні копії анкет: перша та остання сторінка з 8-ми. Відсутні контактні дані респондентів, а також маршрутні листи. У разі якщо відповідач не надасть матеріали у повному обсязі, ми звернемося до правоохоронних органів, щоб вони перевірили, чи не було надані суду документи підроблено", - заявив заступник глави партії "Україна - Вперед!".

Також Ткаченко повідомив, що надіслав листи низці міжнародних організацій - грантодавців, які фінансували фонд "Демократичні ініціативи". Зокрема, звернення від партії спрямовано до Посольства Нідерландів в Україні, USAID, до представництва Єврокомісії тощо.

У ньому наголошується, що діяльність "Демократичних ініціатив" сприяє зміцненню наявного політичного режиму в Україні.

"Публікуючи сумнівні соціологічні дані, а також односторонньо інтерпретуючи їхні результати, керівництво Фонду намагається переконати громадську думку, що перемога правлячої коаліції неминуча, а демократичні сили – роздроблені", - зазначив він.

"Фонд "Демократичні ініціативи" з нейтрального контролера перетворився на інструмент влади з маніпулювання громадською думкою та фальсифікації виборів", - йдеться у листі.

Як відомо, партія подала до суду на "Демократичні ініціативи" та КМІС щодо проведеного ними соціологічного дослідження.

Господарський суд Києва оголосив перерву у засіданні по справі Наталі Королевської проти соціологічних служб, які не гарантували їй прохід у ВР згідно з проведеними опитуваннями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News