"Дніпропетровські терористи" припинили голодування

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 19:27

Троє обвинувачених в здійсненні терактів Дніпропетровську - Дмитро Рева, Віктор Сукачов і Лев Просвірін - припинили голодування.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні наголошується, що з моменту передачі кримінальної справи до суду, всі обвинувачені були переведені в СІЗО і з того моменту припинили голодування.

"Сьогодні обвинувачені не голодують", - йдеться в повідомленні.

Адвокат Просвіріна Олена Кирилова підтвердила, що з п'ятниці її підзахисний повинен був припинити голодування. Вона зазначила, що в понеділок стане відомо прізвище судді, який буде розглядати кримінальну справу про теракти в Дніпропетровську.

Як відомо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двоє підозрюваних, які нібито вимагали $4,5 млн, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримання чотирьох осіб.

Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

Раніше також повідомлялося, що СБУ підозрює заарештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів в 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування