Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуніст Царьков впевнений, що Рада заборонить "пропаганду гомосексуалізму"

Середа, 3 жовтня 2012, 19:45

Один з авторів законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму, комуніст Євген Царьков впевнений, що парламент ухвалить цей документ.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Я впевнений, що зал (парламенту) повністю настроєний... Зал однозначно підтримає. Я вас запевняю, що однозначно ми цей закон ухвалимо", - сказав Царьков.

За його словами, цей законопроект був поданий до парламенту два роки тому, а зареєстрований і готовий до розгляду рік тому, його підписали представники всіх фракцій.

Царьков пояснив такий поспіх з голосуванням за документ тим, що законопроект, не розглянутий під час сесії до завершення каденції парламенту, не переноситься до порядку денного нового складу Верховної Ради.

За словами депутата, на підтримку законопроекту було зібрано понад 100 тисяч підписів і громадськість наполягала на його розгляді в парламенті.

"Нас звинувачують у тому, що ми обмежуємо права сексуальних меншин. Я не отримав жодного документа, в якому б це право було закріплено. Жодного офіційного документа ООН або інших міжнародних організацій, де зазначено, що право сексуальних меншин - якась міжнародна одиниця, немає", - сказав автор.

Царьков зазначив, що згідно загальновідомого тлумаченню, пропаганда - це чітке нав'язування тих чи інших цінностей суспільству, людям, і його неможливо підмінити на "висвітлення будь-яких подій".

"Якщо журналіст побажає висвітлити соціальну сторону проблеми, про те, що це викликає венеричні захворювання, тобто якщо це просто виклад інформації, а не нав'язування і пропаганда, тоді така інформація може публікуватися", - сказав він.

Депутат підкреслив, що законопроект не стосується також творів мистецтва.

"До другого читання ми готові вислухати пропозиції, можливо, журналістів, експертів, юристів, для того, щоб вовк з мультфільму "Ну, постривай!" в костюмі Снігуроньки не був сприйнятий як пропаганда гомосексуалізму", - зазначив він.

Царьков також додав, що законопроект не передбачає відповідальності за використання відеопродукції гомосексуального характеру в особистих цілях, але містить заборону на трансляцію цієї продукції на телебаченні.

За словами депутата, багато супротивників такого закону говорять, що він стане перешкодою для отримання безвізового режиму для України з Євросоюзом.

"Я, як батько, вам скажу, що мені така Європа, в якій умовою для безвізового режиму є моральний розклад моїх дітей, не потрібна", - заявив він.

"Якщо є якісь позитивні приклади, їх однозначно треба брати з Європи, (...) але якщо там є прямий Содом і Гоморра, то цього не потрібно брати і повторювати і руйнувати цінності, які у нас є", - сказав Царьков.

Як відомо, Верховна Рада 2 жовтня проголосували в першому читанні за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір).

Автори законопроекту пропонують встановити відповідальність за дії, що пропагують стосунки сексуального характеру між особами однієї статі, зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ чи використання теле- та радіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму.

Крім того, автори законопроекту пропонують доповнити статтю Кримінального кодексу про покарання за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, жорстокості, расової та національної чи релігійної нетерпимості і дискримінації, положенням про таких діях щодо поширення гомосексуалізму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування