Адвокат Мельниченка подав апеляцію на відпущення під заставу

Середа, 31 жовтня 2012, 17:33

Захист Миколи Мельниченка подав апеляцію на обрання його підзахисному запобіжного заходу у вигляді звільнення під заставу в розмірі 76,5 тис грн.

"Апеляційна скарга подана вчора", - сказав адвокат Микола Неділько журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Неділько зазначив, що в скарзі просить Апеляційний суд скасувати постанову Шевченківського суду Києва, згідно з яким Мельниченко, у тому числі, зобов'язаний не відлучатися без дозволу слідчого з міста, де він проживає, повідомляти про зміну місця проживання, здати на зберігання закордонний паспорт.

За словами адвоката, такі обмеження суперечать заходам безпеки, застосованим до Мельниченка.

"Вони суперечать вимогам закону України "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві", - заявив Неділько.

Як відомо, 24 жовтня фігурант "касетного скандалу" Мельниченко, оголошений у міжнародний розшук, був затриманий в аеропорту "Бориспіль". Проти нього була порушена кримінальна справа за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів.

25 жовтня його допитали в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури й висунули обвинувачення.

26 жовтня Шевченківський райсуд Києва звільнив Мельниченка під заставу в розмірі 76 тис 500 грн (офіційний курс на 26 жовтня - 7,9930 грн/$1).

Мельниченко стверджує, що в записаних їм у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми розмовах замовником убивства в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня називається екс-прем'єр Павло Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер Лазаренко) і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Також, за його словами, "плівки Мельниченка" розкривають замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування