Луценка скоро привезуть у Лук’янівське СІЗО - адвокат

Понеділок, 12 листопада 2012, 13:51

Захисник Юрія Луценка Олексій Баганець передбачає, що засудженого екс-голову МВС доставлять до Лук’янівського СІЗО з колонії на час розгляду його апеляції в Києві.

"Його обов’язково повинні привезти на засідання апеляційного суду, бо його участь обов’язкова", - сказав адвокат "Українській правді".

Баганець зазначив, що розгляд апеляції на рішення у другій справі призначений на ранок 20 листопада, захист уже отримав виклик.

"Хоча б ту ніч він (Луценко) має провести тут у СІЗО… А може, й день, може, й два дні, може й тиждень", - сказав адвокат.

Він наголосив, що засудженого привезуть тільки на час розгляду апеляції.

Баганець не вважає, що Юрій Луценко наслідуватиме приклад Юлії Тимошенко і відмовиться з’явитися до суду, пославшись на поганий стан здоров’я.

"Як на мене, раз є його апеляція в суді, він буде наполягати, щоб його доставили до суду", - вважає адвокат, зазначаючи, що не може знати точно намірів свого підзахисного.

Баганець також розповів, що 5 листопада пройшов попередній розгляд справи в Апеляційному суді – але захисники дізналися про це "з інтернету, з реєстру слухань".

"Нас туди не запрошували", - зазначив адвокат, однак уточнив, що закон не зобов’язує апеляційну інстанцію викликати ні захист, ні підзахисного на попередній розгляд, а лише надає суду таке право.

Як відомо, Луценко відбуває покарання у Менській виправній колонії №91, що в Чернігівській області.

Він засуджений за двома справами: щодо зловживання своїми повноваженнями на користь свого водія (на 4 роки позбавлення волі) та щодо незаконного продовження стеження за колишнім водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка у рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка (ще на 2 роки в’язниці).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News