Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найбільше "джинси" за жовтень знайшли на Першому

Вівторок, 13 листопада 2012, 14:48

Найбільше матеріалів з ознаками замовності або цензури у жовтні місяці розмістив Перший національний канал, на другому місці - ТРК "Україна".

Про це йдеться в узагальненому моніторингу за жовтень 2012 року матеріалів суспільно-політичної тематики в теленовинах, який здійснювався "Телекритикою".

Загалом протягом жовтня в підсумкових випусках щоденних новин досліджуваних телеканалів була доволі велика кількість матеріалів суспільно-політичної тематики з ознаками замовності.

Зокрема Перший національний розмістив 43 матеріалів з ознаками "джинси", ICTV - 30, ТРК "Україна" - 24, "Новий канал" - 23, СТБ - 20, 1+1 - 18. Телеканал "Інтер" - 17, а 5 канал - 9.

Автори моніторингу заявляють, що протягом звітного періоду на каналах продовжувала збільшуватися кількість матеріалів з ознаками замовності про суб’єктів виборчого процесу.

Переважно це були матеріали про провладні політичні сили, про окремих кандидатів, а також про "декоративну" опозицію - КПУ, "Україна – Вперед!", партія Ляшка тощо.

"Джинсових" матеріалів на бізнес тематику за жовтень майже не було, лише на каналах групи Пінчука протягом тижня пройшло по одному сюжету про захід Фонду Пінчука.

У матеріалах із ознаками замовності канали в основному порушували стандарти балансу думок, повноти інформації, відокремлення думок від фактів, достовірності подачі інформації та ін.

Лідером у порушенні цих стандартів є Перший національний. на другому місці - ICTV. Найменше порушень знайшли на 5 каналі.

Протягом місяця жодний з каналів в основних випусках новин не повідомляв про багато події протестної тематики. Велика частина з них стосувалася подій Маршу УПА у Києві.

Об’єктом моніторингу є сюжети суспільно-політичної тематики у вечірніх (головних) випусках новин на "Інтері", ICTV, "1+1", СТБ, Новому каналі, Першому національному, 5-му каналі й ТРК "Україна". Період проведення моніторингу: 8–13 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: