Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" оскаржить рішення ВАСУ по 11 і 14 округах в Європейському суді

Четвер, 15 листопада 2012, 12:15

У ВО "Батьківщина" вважають політичним рішення ВАСУ про відмову зобов’язати ЦВК оголосити переможцями кандидатів від опозиції по 11 та 14 округах у Вінницькій області.

Про це "Українській правді" заявив керівник юридичного департамента Об’єднаної опозиції Павло Петренко.

"Судді в обох справах повністю зачитували стенограму ЦВК, окремі думки членів ЦВК при підписанні протоколу. Суд всі ці речі дослідив. Але у рішенні суду вони навіть не дали оцінку тому, що майже половина складу ЦВК була проти", - сказав він.

Крім того, ВАСУ раніше погодився витребувати всі копії протоколів ДВК для дослідження.

"Ухвала суду і те, що відбувалося на слуханні, – це дві різні події. Ухвалу суду писали в іншому місці, я так розумію, бо вона зовсім не кореспондується з тим, що ми обговорювали упродовж цілого дня", - додав він.

"Судді робили вигляд, що проводять дослідження всіх доказів, а прийняли абсолютно політичне рішення", - наголосив Петренко.

Він також додав, що "Батьківщина" готує відповідні позови до Європейського суду з прав людини.

"Ми готуємо зараз позовні заяви до Європейського суду з прав людини. Я думаю, що тільки там можна отримати позитивний результат, бо там вже сформована практика щодо такого роду виборчих спорів по Україні", - сказав він.

"У нас судів немає", - додав він.

Як відомо, Вищий адміністративний суд пізно ввечері 14 листопада відмовився зобов'язати Центрвиборчком визнати обраними депутатами Верховної Ради двох кандидатів від ВО "Батьківщина".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...