Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС всерйоз обговорюють аналог "списку Магнітського" щодо України

Субота, 17 листопада 2012, 16:50

У владних коридорах ЄС всерйоз замислюються над запровадженням санкцій щодо окремих представників української влади за прикладом "списку Магнітського".

Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявила німецький євродепутат з групи "Зелені/Вільний альянс" Ребекка Гармс.

"Тут постійно дискутують про можливість запровадження тих чи інших обмежень за прикладом США у справі Магнітського", - сказала вона.

Однак, за словами Гармс, "найкраще, якби в Україні серйозно сприйняли принципи правової держави, щоб ми не дискутували про впровадження подібних заходів".

Про санкції щодо України говорять і в найбільшій фракції Європарламенту - Європейської народної партії.

Її представник Ельмар Брок у розмові з DW зазначив, що під час майбутніх обговорень візових послаблень для українців "не можна оминати тих осіб, які несуть відповідальність за вибірковість правосуддя в Україні".

Як повідомлялося, в п’ятницю Палата представників США ухвалила законопроект про "список Магнітського". Очікується, що після його розгляду Сенатом вже у листопаді, закон до кінця року потрапить на підпис до президента США Барака Обами.

Акт, відомий як "список Магнітського", є відповіддю США на порушення прав людини в Росії. Він запроваджує спеціальний правовий режим - арешт активів та заборону на в´їзд до США осіб, відповідальних за переслідування і загибель адвоката Сергія Магнітського, а також причетних до викритих ним багатомільярдних корупційних оборудок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування