Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Репортерах без кордонів" теж приміряють "закон Магнітського" до України

Неділя, 18 листопада 2012, 11:10

Норми "закону Магнітського" можуть бути використані США проти українських чиновників.

Таку думку висловила представник міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк у коментарі російській службі "Голосу Америки".

"Я думаю, що Сполучені Штати надалі зможуть використовувати норми цього закону для введення санкцій проти українських чиновників", - сказала вона.

За словами Романюк, Україна слідує російської політичної моделі, яка характеризується згортанням демократичних процесів.

"Розвиток демократичних цінностей в Україні надзвичайно сповільнився, порівнюючи із ситуацією до початку 2010 року", - констатує правозахисниця.

"Якщо говорити про свободу слова - кількість нападів на журналістів зросла в два з половиною рази тільки за нинішній рік. Сьогодні факти цензури фіксуються на тридцять відсотків частіше, ніж на початку 2012 року", - сказала вона.

Як повідомлялося, раніше німецький євродепутат з групи "Зелені/Вільний альянс" Ребекка Гармс також заявила, що у владних коридорах ЄС всерйоз замислюються над впровадженням санкцій відносно представників української влади за прикладом "списку Магнітського".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...