Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль поновив удари по Газі: гинуть мирні жителі, діти і журналісти

Понеділок, 19 листопада 2012, 17:09

У понеділок Ізраїль відновив авіаудари по сектору Газа у відповідь на запуски ракет бойовиками руху ХАМАС по ізраїльській території з Гази.

Як повідомляє Еuronews з посиланням на місцеву пресу, у ніч на 19 листопада у Газі загинуло щонайменше 11 людей.

За останню добу ізраїльські війська атакували 130 цілей в секторі Газа. Там авіаудари спричиняють більше руйнування та людських жертв, ніж зі сторони Ізраїлю. Це відбувається через високу щільність забудов та через те, що військові у Газі розташовують свою інфраструктуру поблизу з житловими кварталами.

 

Найкривавіший удар стався напередодні на заході Гази, де ізраїльські ракети потрапили у житловий 2-поверховий будинок. Серед загиблих 5 жінок та четверо малолітніх дітей. Усі належали до однієї родини і, за свідченнями сусідів, не мали жодних стосунків із бойовиками.

 

Ізраїльські військові повідомили, що атака була спрямована проти штабу бойовиків з руху "Ісламський Джихад", начебто розташованого в цьому кварталі.

Вибух пошкодив і кілька сусідніх будівель, де поранення отримали інші жінки й діти. Їх доправили до лікарні.

 

Разом з тим із сектору Газа було евакуйовано 4 родини українців, ще 2 родини будуть евакуйовані з Ізраїлю до кінця дня понеділка.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Департамент інформаційної політики МЗС, українців відправили автобусами в Каїр і Афішу.

Крім того, ізраїльська авіація обстріляла в Газі будинок (вежа "Шурук"), де розташовуються представництва міжарабського телеканалу "Аль-Арабийя", британського телеканалу "Скай-Ньюс" і телеканалу палестинського руху ХАМАС - "Аль-Акса".

Щонайменше, одна людина стала жертвою цього авіаудару, ще 7 отримали поранення.

Водночас Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про поранення 10-річного українця внаслідок військових дій у секторі Газа, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на директора Департаменту інформаційної політики МЗС Олега Волошина.

"Поки що немає інформації про поранених чи загиблих у Секторі Гази українців. Наразі ми перевіряємо інформацію про поранення українського малолітнього", - зазначив він.

За даними Еuronews, палестинські бойовики з вечора неділі тимчасово припинили ракетний обстріл ізраїльських територій. Все ще існує можливість наземного вторгнення Ізраїлю у сектор Газа.

Нині тривають непрямі переговори між сторонами конфлікту за посередництва Єгипту.

Зокрема, ізраїльська влада пред’явила ХАМАСу 36-годинний ультиматум.

Водночас глава політбюро палестинського руху ХАМАС Халед Машааль заявив, що наземна операція в секторі Газа стане політичною катастрофою для Ізраїлю.

Водночас генсек ООН Пан Гі Мун закликав Ізраїль і ХАМАС до перемир'я.

"Я відправлюся в регіон, щоб особисто звернутися з вимогою про припинення насильства й внести вклад у ті зусилля (щодо припинення вогню), які вже додаються", - сказав він.

У свою чергу міністр закордонних справ Ізраїлю Агвідор Ліберман заявив, що єдиною умовою припинення авіанальотів по позиціях ХАМАС у секторі Газа є повне припинення ракетних пусків бойовиками ХАМАС по Ізраїлю.

Президент США Барак Обама в неділю підтвердив, що Сполучені Штати визнають право Ізраїлю на самооборону в конфлікті з палестинцями із сектору Газа.

Водночас Міністерство туризму Ізраїлю заявляє, що, незважаючи на спроби обстрілу Тель-Авіва з боку ХАМАС, безпеці російських туристів ніщо не загрожує.

За словами представника міністерства туризму Ізраїлю в РФ Софії Кошаровської, в Ейлаті, на Мертвому морі, у Єрусалимі, у Нетанії та у Галілеї ситуація залишається спокійною.

Як відомо, з початку ізраїльської операції, яка триває шостий день, кількість жертв у Газі сягнула 66 – зокрема, багато жінок і дітей, в Ізраїлі загинуло троє людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування