Парламент поки відклав 15% податок на продаж валюти

Вівторок, 20 листопада 2012, 10:45

Верховна Рада відклала розгляд законопроекту про введення 15% податку на продаж валюти.

"Я думаю, треба було дослухатись до аргументів, які тут прозвучали, - я тільки що провів консультації з головою комітету - і відкласти розгляд цього питання", - заявив Литвин.

"Проблему пропонується вивчити поглиблено, є зауваження науково-експертного управління… Прийдуть розумніші депутати, хай приймуть рішення", - додав він.

Головне науково-експертне управління Верховної Ради рекомендувало доопрацювати законопроект, автором якого є "регіонал" Хомутиннік.

Перед цим депутат Анатолій Гриценко попередив, що він має поправки до цього законопроекту, а тому він не може бути прийняти в цілому.

"За жодних умов цей проект не може бути проголосований в цілому. Я маю поправки до другого читання. Це юридична підстава, щоб не розглядати проект в цілому… А про закону… це економічний абсурд і чиста помста, яка вдарить по найбіднішім прошаркам нашого населення", - заявив Гриценко.

Проти також виступили у групі реформи заради майбутнього. Так депутат Каплієнко зазначив: "Давайте одразу приймемо закон, щоб забрати у людей валюту".

У свою чергу депутат від НУНС Аржевітін заявив, що такі закони приймають, коли в країні оголошується дефолт. "Поки не оголошено дефолт в країні, такий конфіскат ми не маємо право приймати", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування