Компанія, що постачала "вишки Бойка", не показала доходів

Вівторок, 20 листопада 2012, 18:45

Компанія Highway Investment Processing, яка постачала "вишки Бойка", не задекларувала доходів за 2011 рік.

Про це повідомляє телеканал ТВі, який отримав річний звіт скандальновідомої в Україні компанії.

Компанія "Хайвей Інвестмент", яка продала Україні за завищеною ціною скандальну бурову вежу для видобутку нафти і газу, не надала британським контролюючим органам інформацію про постачання "вишки".

 

Звіт стосується фінансової діяльності за 2011 рік - саме того періоду, коли український "Чорноморнафтогаз" перерахував "Хайвей" (Highway Investment Processing) 400 мільйонів доларів за бурову вежу.

 

Судячи з викладеної інформації, такого контракту як поставка вежі у компанії взагалі не було. Її закупівля в іншої фірми не відображена у розділі видатки, а вигода за її продаж Україні не фігурує у розділі доходи.

Заробила компанія лише триста тисяч фунтів комісійних, імовірно, це і є плата за свої послуги як транзитної компанії.

 

"Задачка для українських правоохоронців: куди пішли гроші?", - запитують журналісти програми Tender News.

Як відомо, наразі українська сторона купила дві бурові вежі. За приблизними оцінками, за одну з них компанії "Хайвей" переплатили 150 мільйонів доларів.

Журналісти виявили низку фактів, які свідчать про те, що ця компанія є підставною та має ознаки фіктивності. Втім, українські правоохоронні органи не поспішають розслідувати ці тендери.

Півтора місяці тому НАК "Нафтогаз України" також оголосив тендер на придбання двох плавучих бурових установок для освоєння чорноморського шлейфу. На покупку "Нафтогаз" планує витратити 1,4 мільярда доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...