Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеканал "Культура" закупив техніку за ціною американського маєтка Лазаренка

Середа, 21 листопада 2012, 09:37

Державна телерадіокомпанія "Культура" уклала угоду з ТОВ "Комтел" на придбання радіо- і телевізійної апаратури на 7,40 мільйонів гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Зокрема придбали HD камеру з об’єктивами та штативом, відеосервер, відеомікшер, монітори, систему Mediornet fiber та ін.

Техніку яких виробників та яких саме моделей придбав канал – невідомо, оскільки технічна документація на сайті "ВДЗ" досі відсутня. Однак ціни, за якими канал придбав техніку, суттєво відрізняються від середніх ринкових.

Так, канал купив камеру HD 2/3″ в комплекті за 858 тисячі гривень і окремо об’єктив за 229 тисяч. Подібну камеру можна придбати в середньому за 80-200 тисяч без об’єктива, окремо об’єктиви 2/3″ коштують по 40-70 тисяч.

Відеомікшер в комплекті обійшовся "Культурі" в 1,11 мільйон гривень. Окремо його можна придбати за 160-230 тисячі.

Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учаснику" з метою уніфікації – для поетапного дооснащення ПТС комплектом технологічного обладнання формату HD.

Придбана каналом "Культара" техніка обійшлася майже у таку ж суму, що й будинок родини Лазаренка в США. 2009 року друга дружина Лазаренка, Оксана Цикова, придбала у місті Greenbrae неподалік Сан-Франциско будинок за $1,07 мільйонів або 8,56 мільйонів гривень.

Як відомо, 4 липня 2012 року Кабмін схвалив Концепцію діяльності та розвитку державної телерадіокомпанії "Культура".

Згідно з проектом упродовж наступних двох років на технічне, організаційне та кадрове оновлення каналу заплановано витратити 90 мільйонів гривень.

У вересні прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряд знайде гроші для створення потужного телеканалу "Культура".

"Де будуть, я перепрошую, не Шустери виступати, а люди, які можуть нести щось хороше", - пояснив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...