Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Одеський терорист" Путіна відмовився від своїх свідчень – джерело

Середа, 21 листопада 2012, 13:39

Один з підозрюваних в організації замаху на президента Росії Володимира Путіна, громадянин Казахстану Ілля П'янзін, відмовився від своїх свідчень про те, що він у складі групи готував теракт.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

При цьому співрозмовник уточнив, що підозрюваний відмовився від своїх свідчень ще на території України, до екстрадиції в Російську Федерацію, тоді як раніше повідомлялося, що він відмовився від своїх свідчень уже в Росії.

За словами джерела, П'янзін озвучив своя відмову під час засідання апеляційного суду Одеської області щодо питання його екстрадиції в РФ, але суд не відреагував на цю заяву.

При цьому співрозмовник підкреслив, що обвинувачення П'янзіна і ще одного підозрюваного в цій справі Адама Осмаєва будується багато в чому на цих свідченнях П'янзіна.

Разом з тим слідство передало до суду кримінальна справа Осмаєва після того, як він і його адвокат закінчили знайомитися з матеріалами справи.

За словами адвоката Осмаєва Ольги Черток, розглядати цю справу буде Приморський суд Одеси. Перше засідання у справі має бути призначене не пізніше, ніж через 30 днів з моменту передачі справи до суду (16 листопада).  

Як відомо, 4 січня в одеській квартирі стався вибух, у результаті якого загинув громадянин Росії Руслан Мадаєв, а громадянин Казахстану Ілля П’янзін був госпіталізований. У квартирі знайшли компоненти вибухівки, на підставі чого порушили справу за ст. 263 КК і заарештували П’янзіна.

За версією правоохоронних органів, П’янзін і Мадаєв були членами банди Адама Осмаєва, раніше оголошеного в розшук за спробу замаху на Кадирова в 2007 році.

4 лютого в Одесі був затриманий і Осмаєв. 27 лютого російський "Перший канал" показав сюжет, у якому той зізнавався в плануванні замаху на тодішнього прем'єра РФ Путіна.

12 березня підозрюваним висунули обвинувачення у створенні терористичної групи й підготовці теракту (ст. 258 і 258-3 КК України).

14 серпня Апеляційний суд Одеської області виніс постанову про видачу правоохоронним органам Росії Осмаєва, якого затримали в Одесі і підозрюють у замаху на Путіна.

Європейський суд з прав людини рекомендував Україні не видаватийого Росії, після чого Україна прийняла рішення про призупинення екстрадиції Осмаєва.

Тим часом, П'янзін був екстрадований до Росії 25 серпня. 

Пізніше Осмаєв звернувся до громадськості із проханням не допустити його екстрадиції в Росію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування