Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв спокушає Азарова Митним союзом

Середа, 21 листопада 2012, 16:33

Російський прем'єр Дмитро Медведєв запропонував прем'єру Миколі Азарову обговорити питання членства України в Митному союзі.

Про це повідомляє УНІАН.

"Для мене дуже важливо розуміти, в якому напрямку спрямовані сьогодні погляди не лише українського суспільства, українського істеблішменту, керівництва України, оскільки ми спочатку в ході створення Митного союзу обговорювали з Україною цю тему, входження України до Митного союзу. І я думаю, що ця тема теж гідна нашої з вами розмови", - сказав Медведєв.

При цьому він нагадав, що один із віце-прем'єрів України заявив, що входження України до МС незаконне.

"Мені було б цікаво зрозуміти вашу позицію із цього приводу – чи відповідає вона думці інших партнерів по уряду. Якщо це незаконний вступ, то й говорити немає про що, а якщо все-таки якісь можливості є, то я пропоную цьому складному питанню приділити увагу", - підкреслив Медведєв.

В свою чергу Азаров, під час зустрічі із російським колегою, назвав висловлювання першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського про незаконність вступу у МС "його особистою думкою".

"Я це можу сказати про висловлювання цього члена уряду. Кожен, звичайно, член уряду має право на плюралізм, на висловлювання своєї думки, але вона не відображає точку зору українського уряду", - сказав Азаров.

У свою чергу, Медведєв запропонував продовжити переговори за закритими дверима.

"Ми вже заінтригували, це непогано", - сказав Медведєв, і додав, що "є про що поговорити, і навіть є що випити".

Азаров подякував російського колегу за оперативну згоду провести переговори і обговорити ті питання, про які йшлося у телефонних розмовах.

Він підкреслив, що українська сторона має пропозиції, і російські колеги про них знають. Азаров розраховує, що в ході переговорів по цих позиціях можна буде знайти компроміси.

"Українське керівництво, президент і уряд, а також Партія регіонів, яка є правлячою, налаштовані на конструктивний діалог з РФ, на вибудовування відносин, зокрема - з Митним союзом", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування