Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд зупинив одну з двох "мовних" справ у Івано-Франківську

Четвер, 22 листопада 2012, 10:51

Адміністративний суд Івано-Франківської області зупинив розгляд справи про скасування ухвали не визнавати на Прикарпатті закон "Про засади державної мовної політики".

Відповідне рішення адмінсуд ухвалив у середу за позовом обласного прокурора до обласної ради, повідомляє Радіо "Свобода". 

Розгляд справи припинили до вирішення по суті аналогічної справи в Івано-Франківському міському суді – той розглядає таку ж справу за позовом керівника Російської общини Олександра Волкова.

Прикарпатські депутати доводили, що одночасно у двох судах не можуть проходити однакові процеси.

За словами депутата обласної ради Юрія Романюка, вони і надалі вважають мовний закон антиконституційним.

"Це політичне замовлення режиму (президента) Януковича і Партії регіонів, яке виконуватимуть до останнього", - заявив він.

"А наше завдання – відстоювати національні інтереси, інтереси української державності", - запевнив Романюк.
 
Сесія Івано-Франківської обласної ради 23 серпня ухвалила , що закон "Про засади державної мовної політики" не має виконуватися на території області як "антиконституційний" і "антиукраїнський", "спрямований на підривання національних основ української держави", а "єдиною мовою офіційної діяльності в області підприємств, установ та організацій всіх форм власності, мовою діловодства є державна українська мова".

На цю ухвалу виніс протест виконувач обов’язків прокурора області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...