Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Держава стала небезпекою для людини, потрібна демократія

П'ятниця, 23 листопада 2012, 13:09

Питання національної безпеки залежить, насамперед, від забезпеченості робочими місцями, доступу до освіти і належного медобслуговування, рівня злочинності та корупції.

Про це заявив голова ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в рамках 1-го Молодіжного безпекового форуму 23 листопада, повідомляє "Фронт змін".

За його словами, ще декілька років тому питання національної безпеки розглядалось виключно "через призму кількості танків, дальності ракет, членства чи не членства в тих чи інших військових блоках, ситої армії і кількості цієї армії".

"Але виявилось, що все це не має практично жодного відношення до реальної світової безпеки, а тим більше до української безпеки", - наголосив Яценюк.

Він вважає, що питання національної безпеки України зараз лежить, насамперед, у площині забезпеченості робочими місцями і можливості людини прогодувати себе і свою сім'ю.

Наступне, на думку Яценюка, - це наявність освіти, можливість отримати належне медичне обслуговування, екологія, проблема злочинності.

Політик додав, що одна з найбільших проблем української нацбезпеки – це корупція.

"Корупція створена не країною, а державою. Тому склались обставини, коли однією з небезпек для людини стала держава як механізм", - заявив він.

"Корумпований, прогнивший, який тисне на людину і який поставив її в залежність від рішення невеликої групи тих, які сьогодні представляють державу, хоча вони не є по суті своїй державою", - додав Яценюк.

"Якщо узагальнити те, що потрібно країні, то їй потрібна демократія", - переконаний він.

Яценюк уточнив, що "демократія – це вільно говорити в своїй країні, вільно обирати уряд, вільно знімати цей уряд, вільно користуватися всіма правами і свободами людини і громадянина, починаючи від роботи і закінчуючи освітою, і бути взагалі вільним від тиску влади на себе".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування