Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" заявляє про порушення в суді щодо свого активіста

Субота, 24 листопада 2012, 12:27

Святошинський райсуд Києва призначив "свободівцю" Артему Семеніхіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та розмір застави 83 тисячі гривень.

Як заявляє прес-служба "Свободи", у п’ятницю судове засідання проти голови Конотопської районної організації ВО "Свобода" Артема Семеніхіна супроводжувалося низкою порушень.

"Так, адвокатів свободівця не було повідомлено про суд. Ба більше, слідчі намагалися ввести в оману захисників Артема Семеніхіна та викликали швидку допомогу до райвідділку, нібито для шпиталізації свободівця, що передбачає скасування судового засідання. Коли один із адвокатів Артема Семеніхіна прибув у лікарню, з‘ясувалося, що його з відділку не забирали, а судове засідання вже розпочалося", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як стверджують у партії, міліція заблокувала вхід для журналістів та адвоката Івана Макара, якого міліція кинула на підлогу та намагалася розіграти сцену із затриманням. Родичів Семеніхіна пустили в залу суду лише після клопотання адвоката Івана П‘ятака.

Суд ухвалив рішення про призначення запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та розмір застави згідно з вимогами нового КПК – 83 тисячі гривень.

"Суд у своєму рішенні примітивно скопіював звинувачення слідства та прокуратури. Так суд не взяв до уваги жоден із доводів щодо пом’якшення міри запобіжного засобу. Зокрема, не було проаналізовано подані стороною захисту документи та характеристики Артема Семеніхіна. Суд також не надав оцінку тому, як вручали клопотання, хоча під час цього слідча майор Гончаренко Вікторія Анатоліївна вирвала сторінки із клопотання", – зазначив адвокат Семеніхіна Іван П‘ятак.

Наразі у справі проводиться досудове розслідування. У свою чергу захист Семеніхіна збиратиме власну доказову базу, яка доводитиме, що свободівець не вчиняв дій, які йому інкримінує слідство.

13 листопада представники Святошинського райвідділу УМВС у Києві провели обшук в оселі керівника Конотопської районної організації ВО "Свобода", кандидата від об'єднаних сил опозиції в окрузі №159 Артема Семеніхіна, після чого затримали його на 72 години.

Джерело стверджувало, що на Семенихіна правоохоронцям поскаржилися київські підприємці і що отримані ним кошти від незаконної діяльності склали близько 1,5 мільйонів гривень щомісяця.

"Свобода" ж стверджувала, що Семеніхін брав активну участь у захисті результатів волевиявлення біля виборчого округу №223 у Києві і був опонентом кандидата від влади Андрія Деркача на виборах, тож "усі події щодо свободівця слід розцінювати як продовження політичних переслідувань і тиску влади на представників опозиції".

16 листопада суд продовжив термін тримання під вартою Семеніхіна до 10 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування