Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко у суді відмовляється від запитань

Понеділок, 26 листопада 2012, 17:48

Печерський райсуд Києва у вівторок продовжить допит екс-майора Миколи Мельниченка як свідка у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це журналістам повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, передає УНІАН.

За її словами, на судове засідання у понеділок Мельниченко прийшов без адвоката, пояснивши, що не потребує в цьому засіданні його послуг.

Крім того, як зазначила Теличенко, на частину її запитань Мельниченко відмовився давати відповіді, "і суд цьому сприяв", оскільки не наполягав, щоб свідок надавав відповіді.

Як сказала Теличенко, таку свою позицію екс-майор УДО обґрунтовував тим, що відповіді на подібні запитання він уже давав на допиті як свідок в іншій справі - щодо порушення кримінальної справи відносно екс-президента Леоніда Кучми.

У свою чергу Мельниченко вважає, що адвокат Теличенко задає йому недоречні запитання.

"У мене йде конфлікт з представницею Гонгадзе Валею Теличенко, тому що я абсолютно переконаний, що ті питання, які вона задає, до цього процесу не мають жодного відношення", - цитують екс-майора "Українські новини".

Мельниченко зазначив, що, приміром, Теличенко цікавилася на судовому засіданні, де він зберігає оригінали записів і хто йому допомагав вести запис у кабінеті Кучми.

На думку співробітника президентської охорони, Теличенко задає ці питання для того, щоб у суду виникли сумніви, що йому можна довіряти як свідку.

Мельниченко вважає, що ці технічні питання потрібно буде задати під час суду над Кучмою, якщо такий колись буде.

Наступне судове засідання відбудеться 27 листопада об 11.00.

Як відомо, Мельниченка викликали на допит як свідка у справі за обвинуваченням екс-генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе 22 листопада. Однак тоді допит Мельниченка в суді було перенесено через відсутність доступу до державної таємниці у його адвоката.

Печерський райсуд Києва в закритому режимі розглядає справу за звинуваченням екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Пукача у вбивстві Гонгадзе.

За даними Генпрокуратури, досудовим слідством встановлено, що Пукач у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження стосовно громадського діяча Олексія Подольського і журналіста Гонгадзе, і 17 вересня 2000 року навмисно скоїв убивство останнього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування